Bu sayfa Ortodonti Kliniği hakkında bilgiler içerir. Ortodonti konusunda detaylı bilgi için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Diş ve çene yapısının düzeltilmesi ile ilgili olan tedavi şekli ortodontik tedavidir. Bu tedaviler genellikle 12-24 ay civarında sürerler. Çocukluk çağında başlayan ve ortopedik sorunları da içeren tedaviler ise daha uzun sürerler. Bunun sebebi, bazı ortopedik sorunların ancak büyüme gelişme aşamasında tedavi edilebilmesidir. Hem ortopedik sorunların, hem ortodontik bozukluklarınn (Diş teli) tedavisinde başarının sırrı iyi bir tedavi planlaması ve tedavinin ortodonti uzmanları tarafından düzenli uygulanmasıdır.
İster diş telleri, ister şeffaf plaklar, isterde de kas ve fonksiyon yönlendirmesi yapan myofonksiyonel aygıtlarla olsun, ortodontik sorunların düzeltilmesindeki en önemli basamak, iyi bir planlama ve bu planlamanın hem hastamız, hem ortodontist tarafından iyi takip edilmesidir.
İstanbul Ataşehir’de bulunan ortodonti kliniğimizde, ortodontik tedaviler toplamda 4 ortodonti uzmanı tarafından planlanmakta ve 7 hekim tarafından uygulanmaktadır. Tedavi işlemi dijital görüntüleme ve ağız içi tarama yöntemleri kullanılarak bilgisayar ortamına aktarılmakta ve kliniğimizde bulunan ortodontistler tarafından konsule edilmektedir.
İstanbul Anadolu yakası Ataşehir’de bulunan kliniğimizde; Protez uzmanı, kanal tedavisi uzmanı (Endodontist), diş eti uzmanı (Periodontolog), çocuk diş hekimliği uzmanı (Pedodontist), çene cerrahisi uzmanları da istenen durumlarda tedavilere katılmaktadır. Ortodontik tedavide diğer disiplinlerden de destek alınması gereken durumlarda, bu tedavilerin de baştan planlanması, tedavi etkinliğini çok arttırmaktadır.
Diş teli tedavisi öncesinde ve sonrasında yapılması gereken 20 yaş dişi çekimi, dolgu, bonding, diş eti tedavileri, zirkon kaplamalar ve implant gibi tedaviler tüm disiplinlerle birlikte planlandığı için, tedavi sonrasında ortaya çıkacak tablo en başından ön görülebilmektedir. Buna örnek vermek gerekirse, diş eti rahatsızlığı olan bir hastamızda dişlerin ortodontik kuvvetlere dayanıp dayanamayacağına periodontolog ile birlikte karar verilir. Kök ucunda kist ya da apse olan dişlerde, endodonti uzmanının gerekli müdahaleyi yapmasından önce tel tedavisi uygulanmaz.
Bu gibi detaylar, ortodontik tedavinin başarısını etkileyen en önemli etkenlerdir. Ortognatik cerrahi planlanan kişilerde, çene cerrahı ya da plastik cerrahla yapılacak bir konsultasyon, hem ortodontik hazırlığın şeklini, hem de uygulanma yöntemini değiştirebilir. Bu hastalarda diş telleri ya da şeffaf plak tedavisinin kullanılması da düşünülebilir. Güzel bir gülüş tasarımı yapılmasında, protez uzmanıyla birlikte çalışılması, ortodontik tedavinin başarısını ikiye katlayabilir. Ataşehir ortodonti kliniğimizde uzman doktorunuza danışarak tedaviler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.